Over ons - 2

Stadsnatuur Maastricht (vervolg)

Werkwijze

Projectmatig

SNV is een project, met eindresultaat en datum en een gedegen project management proces. Dit maakt de verplichtingen in tijd en inspanning overzichtelijk en verhoogt het rendement van die inspanningen. Na de Visie zullen ongetwijfeld nieuwe activiteiten en projecten volgen en een ieder is vrij zich daar wel of niet voor aan te melden.

Speciale aanpak

Het project is voor iedereen een forse uitdaging: het is een ambitieus plan, met een groot en zeer divers team, waarin iedereen relatief weinig tijd (u/wk) heeft en daarnaast andere - veelal hogere – prioriteiten (baan, gezin etc). Dat vergt een speciale aanpak. In hoofdlijnen is die:

  • zo min mogelijk “bureaucratie”, zoveel mogelijk tijd in inhoud;
  • veel aandacht voor gemeenschappelijke doelstellingen en daarbinnen veel ruimte voor eigen initiatief; accepteren dat niet alles perfect afgestemd zal zijn;
  • “samen lerend op weg”: er is onvoldoende tijd (u/wk) om alles vooraf door te spreken.

Werving

Omdat efficiëntie in tijd vereist is, hebben we vrijwel iedereen via netwerken, en vooral netwerken van netwerken, geworven. Dat bleek heel effectief: ca. 2/3e van de benaderden accepteerden en we vonden de juiste kwaliteiten en instelling. Èn, het resultaat is zeer goed gespreid: naar schatting kende iedereen vóór het project maar ca. 10% van de andere deelnemers. Het is dus geen clique geworden en de olievlekwerking zal groot zijn...

 

Lees hier verder.

De Stadsnatuurvisie voor Maastricht is klaar!

Deze wordt de komende maanden op diverse wijzen aan de stad aan geboden.

U kunt het document nu al hier lezen.

 

Lees hier de briefings over Biodiversiteit, Gezondheid en Welzijn, Economie en Inrichting en Stadsnatuur in de Praktijk op Micro-schaal en bekijk de kaarten van Stadsnatuur in de Praktijk op Macro-schaal.

STADSNATUUR

MAASTRICHT

Stadsnatuur Maastricht

E-mail: info@stadsnatuurmaastricht