Over ons

Stadsnatuur Maastricht

Stadsnatuur Maastricht is een collectief van ruim 50 vrijwilligers dat zich inzet om de natuur in Maastricht te versterken en daarmee de vitaliteit van stad en bewoners te vergroten.

Visie, Missie, Strategie

 

Visie

We versterken de vitaliteit van, en de quality of life in, de stad door de stad verder te vergroenen en door stadsnatuur tot een integraal onderdeel van elke planvorming in de stad te maken.

 

Missie

Een natuurlijk vergroende stad met een krachtig ecosysteem, omarmd door iedereen.

 

Strategie

We zetten een transitieproces in gang om in de komende 10 - 20 jaar het ecosysteem van de stad structureel te versterken.

  • De eerste stap is het ontwikkelen van een integrale Stadsnatuurvisie (SNV), die een inspirerende stip op de horizon zet, initiatieven verbindt en hun waarde beter zichtbaar en geloofwaardiger maakt.
  • Daarnaast werken we aan het creëren van meer draagvlak voor het thema stadsnatuur door het organiseren openbare publieksevenementen.
  • Het initiatief komt uit de burger en het doel is een dermate overtuigende visie te ontwikkelen dat de stad – burgers, bedrijven en instellingen en overheid – deze omarmen en ieder hun eigen deel bijdragen.

...

 

Lees hier verder.

De Stadsnatuurvisie voor Maastricht is klaar!

Deze wordt de komende maanden op diverse wijzen aan de stad aan geboden.

U kunt het document nu al hier lezen.

 

Lees hier de briefings over Biodiversiteit, Gezondheid en Welzijn, Economie en Inrichting en Stadsnatuur in de Praktijk op Micro-schaal en bekijk de kaarten van Stadsnatuur in de Praktijk op Macro-schaal.

STADSNATUUR

MAASTRICHT

Stadsnatuur Maastricht

E-mail: info@stadsnatuurmaastricht